Doe nu mee aan onze tweedaagse theoriecursus en haal je theorie examen zonder stress en met een theoriegarantie voor slechts € 99,-!

Bij een theorie-examen word je via twee onderdelen getest:

  • Gevarenherkenning: 25 meerkeuze vragen waarvan je minimaal 12 goed moet beantwoorden
  • Verkeersregelsinzicht: 40 meeurkeuze vragen waarvan je minimaal 35 goed moet benatwoorden

Beide worden tegelijk afgenomen en tellen even zwaar mee.
Praktijkexamen

Een praktijkexamen wordt pas gereden als een theoriecertificaat is behaald en de leerling en docent van mening zijn dat de vaardigheden van de leerling toereikend zijn.
Wat wordt er van jou verwacht?

Een examinator beoordeelt je rijstijl gedurende de parktijkexamen. Daarbij test hij je kennis van van de verkeersregels en je vermogen om om te gaan met de verkeersomstandigheden.

De cursist besteedt 35 van de 55 minuten van de rijexamen aan het werkelijk zelfstandig rijden. de overige 20 minuten dienen voor enige kennisvragen en overige formaliteiten. Je krijgt onder andere te maken met een voertijgcontrole, een ogentest en twee bijzondere manoeuvres. Verder ridj ej 10 tot 15 minuten zelfstandig een route. Na aankomst word je vrijwel direct op de hoogte gesteld van de uitslag.

Bij een positief uitslag zal de CBR het uitslagformulier elektronisch naar het centraal rijbewijzenregister verzenden. Een dag later al kan je je rijbewijs aanvragen bij je eigen gemeente. Neem daarbij geldig legimitatiebewijs en een pasfoto mee.

De volgende documenten moet je op de dag van het praktijkexamen bij je hebben:

  • een geldig legitimatiebewijs
  • een geldig theoriecertificaat
  • het oproepformulier (zorgen wij voor)
  • eventueel het adviesformulier van jouw TTT